Loading...

Vandring & Rundrejse 10 dage

Denne pakketur består af en cocktail med alt det bedste fra Sydgrønland: storslået natur, sejlads på isfyldte fjorde, historiske steder, moderne byer og hyggelige bygder. I Narsaq oplever du en moderne, mellemstor by, som ligger smukt omgivet af is på alle sider. Du tilbringer tre dage i Igaliku – Grønlands smukkeste bygd – som er udgangspunkt for nogle af de bedste vandreture i området. Endelig overnatter du på et fåreholdersted, der er som en oase i en barsk natur. Her oplever du gæstfriheden hos en grønlandsk familie.

Overnatning
Overnatning er på guesthouse (hotel og fåreholdsted med delt bad/toilet) eller på vandrehjem.

Måltider
Morgenmad er inkluderet ved overnatning på guesthouse-standard, men ikke inkluderet på vandrehjem.
Aftensmad og frokost/madpakke kan bestilles på alle overnatningssteder.

Sværhedsgrad
Vandringen mellem overnatningssteder er let og følger traktorveje. Din bagage bliver transporteret med bil eller båd. På dag 8 fra Sillisit til Qassiarsuk (15 km) er der mulighed for persontransport (DKK 400 ekstra/person).

Pdf ikon

Detaljeret Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq og bådtransfer til Narsaq (sejlturen tager ca 1 time).
Overnatning i Narsaq 2 nætter.

Dag 2
Narsaq er en mellemstor by i Sydgrønland med ca 1500 indbyggere. Den ligger smukt placeret på en frodig slette, omgivet af Narsaq Sund der næsten altid er fyldt med isbjerge fra de omgivende gletschere. I baglandet knejser højere fjelde. Ét af disse er Kvanefjeldet, der er kendt for sin store koncentration af sjældne bjergarter og mineraler heriblandt den smukke, lyserøde smykkesten Tugtupit. De gamle kolonihuse ved jollehavnen danner rammen om museet i Narsaq, som bestemt er et besøg værd. Fra Narsaq er det muligt at tilkøbe forskellige udflugter, f.eks en sejltur til indlandsisen (Tvillingebræen). Det er en god idé at bestille turene på forhånd, da de fleste kræver minimum 4 deltagere for at blive gennemført.

Der er også fine vandreture omkring Narsaq. Hvis du vil besøge Kvanefjeldet, anbefaler vi at du tager en taxi til fåreholderstedet, der ligger 7 km ind af grusvejen mod Kvanefjeldet. Dermed sparer du lidt kræfter på en tur, der ellers er 20-25 km t/r, og du får mere tid til at kigge efter sten! Dyrnæs og Narsaq Point er to kortere vandreture (7 – 8 km), og endelig er der en rigtig flot udsigt fra toppen af Tasiigaaq (den mindste af de to toppe der udgør Narsaqs vartegn). Forhør dig nærmere om vandreturene på turistkontoret.

Dag 3
Bådtransfer fra Narsaq til Itilleq. Her vandrer du de 4 km af “Kongevejen” fra Itilleq til Igaliku. Vejen har fået navn efter Frederik d. 9.’s besøg i 1952. Igaliku er en af Grønlands smukkeste bygder. De spredte stenhuse ligger på en beskyttet, frodig slette, i bunden af en meget blå fjord. Rundt omkring rager barske og golde fjelde op.
Overnatning i Igaliku 3 nætter.

Dag 4 og 5
Igaliku var Nordboernes bispesæde (Gardar) i en periode på ca 300 år (ca 1100-1400), og ruinerne fra denne tid er imponerende. I 1782 slog nordmanden Anders Olsen sig ned sammen med sin grønlandske hustru Tuperna og forsøgte at etablere sig som kvægholder, og dette var begyndelsen til Igalikus nyere historie.

I dag er Igaliku udgangspunkt for nogle af de flotteste og mest varierede vandreture i Sydgrønland. Turen langs elven op til sø 90 og videre op på plateauet er én af dem (17 km t/r). Herfra er der en fantastisk udsigt over Qooroq fjordens udmunding med alle de strandede isbjerge på morænen og den mægtige bræ i bunden af fjorden. Turen er også spændende for den geologi-interesserede, da der er gode muligheder for at finde både bjergkrystaller og den skinnende “månesten” (Labradorit). En anden populær tur er “Vandfaldsturen” (ca 15 km) som går op i fjeldet syd for Igaliku, og derfra følger en lang række vandfald ned mod Tunulliarfik fjorden. Denne tur kan for de friske også kombineres med en overkommelig top, Nuuluk (823 m) som ligger lige syd for Igaliku (ca 10 km).

Dag 6
Bådtransfer fra Itilleq til Sillisit. Sillisit ligger smukt placeret lige over for udmundingen af Qooroq isfjord. Det er en frodig plet i en overvældende natur, og krydret med en grønlandsk families gæstfrihed får du en oplevelse, du aldrig glemmer!
Overnatning i Sillisit 2 nætter. Det er muligt at bestille aftensmad lokalt hos fåreholderfamilien. (Dette er ikke inkluderet i pakketuren, og bør bestilles ved ankomst i Narsarsuaq).

Dag 7
Der er flere vandremuligheder omkring Sillisit. Hvis vejret er godt kan du bestige fjeldet Naajat (590 m), udsigtspunktet syd for Sillisit med antennen på toppen. Der er flot udsigt fra toppen og fårestier det meste af vejen op, selvom ruten ikke er markeret. Alternativt kan du tage grusvejen over halvøen til fåreholderstedet Kangerlua (8-9 km) der ligger smukt ned til den isfyldte Sermilik Fjord. Det er også en rigtig flot vandretur. Sillisit er også det perfekte sted at slappe af, og lade indtrykkene fra de foregående dage bundfælde sig, eller få en snak med familien om livet på gården.

Dag 8
Vandring til bygden Qassiarsuk (ca 15 km). Der er grusvej hele vejen. De første 5 km er lette, og følger fjorden hen til fåreholderstedet Inneruulalik. Herfra snor vejen sig opad og ind i landet de næste 5 km, inden den vender nedad igen mod Qassiarsuk. Regn med omkring 4 timers vandring i alt. Det er også muligt at få et lift med enten båd eller bil for et supplement på DKK 300 pr person. I Qassiarsuk kan du besøge museet Brattahlid på egen hånd (entré er ikke inkluderet). Sidst på dagen er der bådtransfer til Narsarsuaq.
Overnatning i Narsarsuaq 2 nætter.

Dag 9
Vandretur til Narsarsuaq Gletscher, der er en del af indlandsisen, og som ligger bare 8 km fra Narsarsuaq. Turen går gennem Blomsterdalen, inden stien fører 300 meter op til et plateau, hvorfra der er en imponerende udsigt over gletscheren. Herfra er der ½ times vandring ned til selve isen. Turen går samme vej tilbage.

Dag 10
Sejlturen på Qooroq Isfjord er en uforglemmelig tur mellem isbjerge i alle tænkelige former og farver. Vi stopper med udsigt til den kælvende gletscher, slukker bådmotoren, og nyder stilheden og en drink med mere end 1000 år gammel indlandsis! Du kan tilbringe den sidste tid i Narsarsuaq med et besøg på museet og en kop kaffe på den hyggelige Blue Ice Café.
Afrejse fra Narsarsuaq.

Kort Sydgrønland
Book her

Priser

Guesthouse med delt bad/toilet (inkl. morgenmad)
Dobbeltværelse: DKK 7.885 pr person
Enkeltværelse: DKK 10.635 pr person

Vandrehjem med egen sovepose i 2- og 4 sengs rum (morgenmad ikke inkluderet)
Pris på forespørgsel

25% rabat for børn (2-11 år)

Hvad er inkluderet

  • Alle overnatninger
  • Alle bådtransfers
  • Transport af bagage mellem overnatningsstederne
  • Sejltur til Qooroq Isfjord
Bemærk! Flybilletter er ikke inkluderet

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq. Bådtransfer til Narsaq (1 time)
Dag 2
Narsaq
Dag 3
Bådtransfer Narsaq – Itilleq. Vandring til Igaliku (4 km)
Dag 4 og 5
Igaliku
Day 6
Bådtransfer Itilleq – Sillisit
Dag 7
Sillisit
Dag 8
Vandring til Qassiarsuk (15 km)(Mulighed for transfer med båd/bil). Bådtransfer Qassiarsuk – Narsarsuaq
Dag 9
Narsarsuaq
Dag 10
Sejltur til Qooroq Isfjord. Afrejse Narsarsuaq

Bemærk! På grund af begrænset kapacitet på nogle af overnatningsstederne, kan rækkefølgen på dagsprogrammet være ændret.

Læs mere om

> Rejse og Ankomst
> Overnatningsstederne på turen
> Steder at spise
> Pakkeliste
> Destinationer i Sydgrønland
> Tilkøbsture fra Narsaq
> Vandreture i Qassiarsuk området
> Vandreture i Igaliku området
> Vandreture i Narsarsuaq området