Loading...

Sydgrønland 5 dage – let rejse

Med udgangspunkt i lufthavnsbyen Narsarsuaq har du let adgang til Sydgrønlands blå isbjerge og Nordbohistorie. Oplev det historiske Brattahlid, stedet hvor Erik den Røde slog sig ned, og forstå hvorfor han gav det navnet Grønland! Besøg den charmerende bygd Igaliku på en dagstur. Igaliku var Nordboernes bispesæde (Gardar), og er i dag en af Grønlands smukkeste bygder. Endelig kommer du på en uforglemmelig sejltur mellem isbjergene i Qooroq isfjord, hvor gletscheren i bunden af fjorden hver dag producerer 200.000 tons is! I tillæg til firdagsturen, har du på denne tur en ekstra dag i Narsarsuaq med mulighed for små ture i området.

Overnatning
Overnatning på hotel med eget eller delt bad/toilet.

Måltider
Morgenmad er inkluderet.
Aftensmad og frokost/madpakke kan bestilles på hotellet.

Sværhedsgrad
Der er ingen specielle krav til deltagerne på denne tur.

Pdf ikon

Detaljeret Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq. Om eftermiddagen er det muligt at vandre en tur op på udsigtspunktet Signalhøjen (ca 1 time), hvorfra der er en flot udsigt over Narsarsuaq Gletscher.
Overnatning i Narsarsuaq for 4 nætter.

Dag 2
Dagstur til Qassiarsuk. Bygden Qassiarsuk ligger ca 15 minutters sejlads over fjorden fra Narsarsuaq. Fåreavlere lever i dag på nøjagtig de samme jorde, som Erik den Røde og hans folk slog sig ned på for over 1000 år siden. Gå en tur gennem bygden og oplev stemningen i et lille Sydgrønlandsk samfund, samtidig med at du ser hvordan historien om nordboerne og nutidens moderne fåreavl går op i en højere enhed. Du kan også besøge friluftmuseet Brattahlid – en replika af Tjodhildes kirke og Erik den Rødes langhus (entré er ikke inkluderet). Fra Qassiarsuk kan du vandre af grusvejen over mod den isfyldte Sermilik fjord. På halvvejen er der den flotteste udsigt over begge fjorde og et vildt landskab spækket med små søer. Går man hele vejen ned til fåreholderstedet Tasiusaq, er det 16 km tur/retur.

Dag 3
Dagstur til Igaliku. Turen går via Eriks Fjord til Itilleq – havneanløbet for bygden Igaliku. Derfra har du en mindre vandretur (4 km) af Kongevejen til den lille historiske bygd Igaliku. Bygden er en af de smukkeste i Grønland. Fra passet på Kongevejen ser man ned på de spredte, farvestrålende huse, grønne marker og den azurblå fjord. På den anden side af fjorden knejser Illerfissalik stolt med sin sneklædte tinde op mod himlen. Igaliku var Nordboernes bispesæde (Gardar) i en periode på ca 300 år (ca 1100-1400), og ruinerne fra denne tid er imponerende. Bygdens ca 30 indbyggere lever i dag af fårehold. Der er en skole, kirke og butik. På Igaliku café kan man nyde en frokost, hvor der indgår lokale produkter. Dagsturen går tilbage med båd til Narsarsuaq sidst på eftermiddagen/aftenen.

Dag 4
Mulige vandreture i området. Højderyggen er et rigtig fint kortere og lettere alternativ til heldagsturen ind til indlandsisen. Turen byder på flotte udsigter, et rigt dyre- og planteliv og er også fin i dårligere vejr (f.eks stærk føhn-vind)!

Dag 5
Sejlturen til Qooroq Isfjord er en uforglemmelig tur mellem isbjerge i alle tænkelige former og farver. Vi stopper med udsigt til den kælvende gletscher, slukker bådmotoren, og nyder stilheden og en drink med mere end 1000 år gammel indlandsis!
Du kan tilbringe den sidste tid i Narsarsuaq med et besøg på museet og en kop kaffe på den hyggelige Blue Ice Café. Afrejse fra Narsrasuaq.

Kort over pakketuren: Sydgrønland 5 dage - let rejse
Book her

Priser

Med eget bad/toilet
Dobbeltværelse: DKK 5.140 pr person
Enkeltværelse: DKK 7.380 pr person

Med delt bad/toilet
Dobbeltværelse: DKK 3.780 pr person
Enkeltværelse: DKK 4.980 pr person

25% rabat for børn (2-11 år)

Hvad er inkluderet

  • Alle overnatninger inkl. morgenmad
  • Alle bådtransfers
  • Transport af bagage mellem overnatningsstederne
  • Sejltur til Qooroq Isfjord
Bemærk! Flybilletter er ikke inkluderet

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq
Dag 2
Dagstur til Qassiarsuk (Brattahlid)
Dag 3
Dagstur til Igaliku (Gardar)
Dag 4
Narsarsuaq
Dag 5
Sejltur til Qooroq Isfjord.
Afrejse Narsarsuaq

Læs mere om

> Rejse og Ankomst
> Steder at spise
> Pakkeliste
> Destinationer i Sydgrønland
> Vandreture i Narsarsuaq området
> Vandreture i Qassiarsuk området