Loading...

Sydgrønland 5 dage – aktiv rejse

Sydgrønlands blå isbjerge og den smukke og charmerende bygd Igaliku er nogle af højdepunkterne på denne tur. Bygden Igaliku ligger i noget af det grønneste og mest frodige Grønland. Med overnatning i Igaliku, får du mulighed for at tage på den lette dagsvandring til Plateauet, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Qooroq Isfjord. Den samme fjord som du vil opleve med båd, på en uforglemmelig sejltur mellem isfjelde. Femdagsturen giver dig også mulighed for at vandre til indlandsisen – gletscheren ved Narsarsuaq (16 km tur/retur).

Overnatning
Overnatning på hotel med eget eller delt bad/toilet.

Måltider
Morgenmad er inkluderet.
Aftensmad og frokost/madpakke kan bestilles på hotellet.

Sværhedsgrad
Der er ingen specielle krav til deltagerne på denne tur. Der er mulighed for gode vandreture i Igaliku og Narsarsuaq.

Pdf ikon

Detaljeret Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq og bådtransfer til Itilleq. Her vandrer du de 4 km af “Kongevejen” fra Itilleq til Igaliku. Vejen har fået navn efter Frederik d. 9.’s besøg i 1952. Igaliku er en af Grønlands smukkeste bygder. De spredte stenhuse ligger på en beskyttet, frodig slette, i bunden af en meget blå fjord. Rundt omkring rager barske og golde fjelde op.
Overnatning i Igaliku for 2 nætter.

Dag 2
Igaliku var Nordboernes bispesæde (Gardar) i en periode på ca 300 år (ca 1100-1400), og ruinerne fra denne tid er imponerende. I 1782 slog nordmanden Anders Olsen sig ned sammen med sin grønlandske hustru Tuperna og forsøgte at etablere sig som kvægholder, og dette var begyndelsen til Igalikus nyere historie.

I dag er Igaliku udgangspunkt for nogle af de flotteste og mest varierede vandreture i Sydgrønland. Turen langs elven op til sø 90 og videre op på plateauet er én af dem (17 km t/r). Herfra er der en fantastisk udsigt over Qooroq fjordens udmunding med alle de strandede isbjerge på morænen og den mægtige bræ i bunden af fjorden. Turen er også spændende for den geologi-interesserede, da der er gode muligheder for at finde både bjergkrystaller og den skinnende “månesten” (Labradorit). En anden populær tur er “Vandfaldsturen” (ca 15 km) som går op i fjeldet syd for Igaliku, og derfra følger en lang række vandfald ned mod Tunulliarfik fjorden. Denne tur kan for de friske også kombineres med en overkommelig top, Nuuluk (823 m) som ligger lige syd for Igaliku (ca 10 km).

Dag 3
Bådtransfer fra Itilleq til Qassiarsuk. Qassiarsuk er også kendt som Brattahlid, stedet hvor Erik den Røde slog sig ned i år 982. Ruinerne fra nordbotiden er alle velbevaret og museet (Brattahlid) kan besøges på egen hånd (entré er ikke inkluderet). I dag lever de ca 40 indbyggere i bygden hovedsalig af fåreavl, men der er også en skole, en kirke og en butik. Fra Qassiarsuk kan du vandre af grusvejen over mod den isfyldte Sermilik fjord. På halvvejen er der den flotteste udsigt over begge fjorde og et vildt landskab spækket med små søer. Går man hele vejen ned til fåreholderstedet Tasiusaq, er det 16 km tur/retur. Sidst på eftermiddagen er der bådtransfer til Narsarsuaq.
Overnatning i Narsarsuaq for 2 nætter.

Dag 4
Vandretur på egen hånd til Narsarsuaq Gletscher, der er en del af indlandsisen, og som ligger bare 8 km fra Narsarsuaq. Turen går gennem Blomsterdalen, inden stien fører 300 meter op til et plateau, hvorfra der er en imponerende udsigt over gletscheren. Herfra er der ½ times vandring ned til selve isen. Turen går samme vej tilbage.

Dag 5
Sejlturen på Qooroq Isfjord er en uforglemmelig tur mellem isbjerge i alle tænkelige former og farver. Vi stopper med udsigt til den kælvende gletscher, slukker bådmotoren, og nyder stilheden og en drink med mere end 1000 år gammel indlandsis!
Du kan tilbringe den sidste tid i Narsarsuaq med et besøg på museet og en kop kaffe på den hyggelige Blue Ice Café. Afrejse fra Narsarsuaq.

Kort over pakketuren: Sydgrønland 5 dage
Book her

Priser

Med eget bad/toilet
Dobbeltværelse: DKK 5.100 pr person
Enkeltværelse: DKK 7.020 pr person

Med delt bad/toilet
Dobbeltværelse: DKK 4.020 pr person
Enkeltværelse: DKK 5.320 pr person

25% rabat for børn (2-11 år)

Hvad er inkluderet

  • Alle overnatninger inkl. morgenmad
  • Alle bådtransfers
  • Transport af bagage mellem overnatningsstederne
  • Sejltur til Qooroq Isfjord
Bemærk! Flybilletter er ikke inkluderet

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq. Boat transfer Narsarsuaq – Itilleq. Vandring til Igaliku (4 km)
Dag 2
Igaliku. Mulig vandretur til Plateauet (17 km)
Dag 3
Bådtransfer Itilleq – Qassiarsuk – Narsarsuaq
Dag 4
Narsarsuaq. Mulig vandretur til Narsarsuaq Gletscher (16 km)
Dag 5
Sejltur til Qooroq Isfjord.
Afrejse Narsarsuaq

Bemærk! På grund af begrænset kapacitet på nogle af overnatningsstederne, kan rækkefølgen på dagsprogrammet være ændret.

Læs mere om

> Rejse og Ankomst
> Igaliku Bygdehotel
> Steder at spise
> Pakkeliste
> Destinationer i Sydgrønland
> Vandreture i Igaliku området
> Vandreture i Narsarsuaq området