Loading...

Sydgrønland 4 dage

Oplev det fantastiske Sydgrønland på en sviptur fra Island. Med udgangspunkt i lufthavnsbyen Narsarsuaq har du let adgang til Sydgrønlands blå isbjerge og Nordbohistorie. Udover højdepunkterne fra turen “Sydgrønland 3 dage” får du her muligheden for at overnatte i en lille grønlandsk bygd. Igaliku (Gardar) var Nordboernes bispesæde, og i dag er det en af Grønlands smukkeste og mest charmerende bygder.

Ankomst/afrejse i 2017
Onsdag til lørdag
Lørdag til tirsdag
Se flyoversigt

Overnatning
Overnatning på hotel med eget eller delt bad/toilet.

Måltider
Morgenmad er inkluderet.
Aftensmad og frokost/madpakke kan bestilles på hotellet.

Sværhedsgrad
Der er ingen specielle krav til deltagerne på denne tur.

Pdf ikon

Detaljeret dagsprogram

Dag 1
Tur 1 og 2:

Ankomst Narsarsuaq. Information på vores kontor på Blue Ice Café.
Om eftermiddagen er det muligt at vandre en tur op på udsigtspunktet Signalhøjen (ca 1 time), hvorfra der er en flot udsigt over Narsarsuaq Gletscher.

Dag 2
Tur 1:

Bådtransfer fra Narsarsuaq til Qassiarsuk. Qassiarsuk er også kendt som Brattahlid, stedet hvor Erik den Røde slog sig ned i år 982. Ruinerne fra nordbotiden er alle velbevaret og museet (Brattahlid) kan besøges på egen hånd (entré er ikke inkluderet). I dag lever de ca 40 indbyggere i bygden hovedsalig af fåreavl, men der er også en skole, en kirke og en butik. Efter et par timer i bygden er der bådtransfer til Itilleq. Her vandrer du de 4 km af “Kongevejen” fra Itilleq til Igaliku. Vejen har fået navn efter Frederik d. 9.’s besøg i 1952. Igaliku er en af Grønlands smukkeste bygder. De spredte stenhuse ligger på en beskyttet, frodig slette, i bunden af en meget blå fjord. Rundt omkring rager barske og golde fjelde op.
Overnatning i Igaliku for 2 nætter.

Tur 2:
Dagstur til Qassiarsuk. Bygden Qassiarsuk ligger ca 15 minutters sejlads over fjorden fra Narsarsuaq. Fåreavlere lever i dag på nøjagtig de samme jorde, som Erik den Røde og hans folk slog sig ned på for over 1000 år siden. Gå en tur gennem bygden og oplev stemningen i et lille Sydgrønlandsk samfund, samtidig med at du ser hvordan historien om nordboerne og nutidens moderne fåreavl går op i en højere enhed. Du kan også besøge friluftmuseet  Brattahlid – en replika af Tjodhildes kirke og Erik den Rødes langhus (entré er ikke inkluderet). Fra Qassiarsuk kan du vandre af grusvejen over mod den isfyldte Sermilik fjord. På halvvejen er der den flotteste udsigt over begge fjorde og et vildt landskab spækket med små søer. Går man hele vejen ned til fåreholderstedet Tasiusaq, er det 16 km tur/retur.

Dag 3
Tur 1:

Igaliku var Nordboernes bispesæde (Gardar) i en periode på ca 300 år (ca 1100-1400), og ruinerne fra denne tid er imponerende. I 1782 slog nordmanden Anders Olsen sig ned sammen med sin grønlandske hustru Tuperna og forsøgte at etablere sig som kvægholder, og dette var begyndelsen til Igalikus nyere historie. Der er et lille museum i kirken, som fortæller om denne historie. I dag er Igaliku udgangspunkt for nogle af de flotteste og mest varierede vandreture i Sydgrønland. Turen langs elven op til sø 90 og videre op på plateauet er én af dem (17 km t/r). Herfra er der en fantastisk udsigt over Qooroq fjordens udmunding med alle de strandede isbjerge på morænen og den mægtige bræ i bunden af fjorden. Turen er også spændende for den geologi-interesserede, da der er gode muligheder for at finde både bjergkrystaller og den skinnende “månesten” (Labradorit). En anden populær tur er “Vandfaldsturen” (ca 15 km) som går op i fjeldet syd for Igaliku, og derfra følger en lang række vandfald ned mod Tunulliarfik fjorden. Denne tur kan for de friske også kombineres med en overkommelig top, Nuuluk (823 m) som ligger lige syd for Igaliku (ca 10 km).

Tur 2:
Dagstur til Igaliku (se ovenstående beskrivelse)

Dag 4
Tur 1:

Bådtransfer fra Itilleq til Narsarsuaq. Sejltur til Qooroq Isfjord (se nedenstående beskrivelse).
Afrejse til København eller Reykjavik (check ind en time før).

Tur 2:
Check ud af værelset.
Sejlturen på Qooroq Isfjord er en uforglemmelig tur mellem isbjerge i alle tænkelige former og farver. Vi stopper med udsigt til den kælvende gletscher, slukker bådmotoren, og nyder stilheden og en drink med mere end 1000 år gammel indlandsis! Du kan tilbringe den sidste tid i Narsarsuaq med et besøg på museet og en kop kaffe på den hyggelige Blue Ice Café.
Afrejse til København eller Reykjavik (check ind en time før).

Kort over Sydgrønland
Book her

Priser

Tur 1 (1 nat i Narsarsuaq/2 nætter i Igaliku)

Med eget bad/toilet. Hytte med delt bad/toilet i Igaliku
Dobbeltværelse: DKK 3.750 pr person
Enkeltværelse: DKK 4.995 pr person

Med delt bad/toilet
Dobbeltværelse: DKK 3.230 pr person
Enkeltværelse: DKK 4.105 pr person

Tur 2 (3 nætter i Narsarsuaq)

Med eget bad/toilet
Dobbeltværelse: DKK 3.995 pr person
Enkeltværelse: DKK 5.650 pr person

Med delt bad/toilet
Dobbeltværelse: DKK 3.025 pr person
Enkeltværelse: DKK 3.850 pr person

25% rabat for børn (2-11 år)

Hvad er inkluderet

  • Alle overnatninger inkl. morgenmad
  • Alle bådtransfers
  • Transport af bagage mellem overnatningsstederne
  • Bådtur til Qooroq Isfjord
Bemærk! Flybilletter er ikke inkluderet

Dagsprogram

Tur 1 (1 nat i Narsarsuaq/2 nætter i Igaliku)

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq
Dag 2
Bådtransfer Narsarsuaq – Qassiarsuk – Itilleq (Igaliku)
Dag 3
Igaliku
Dag 4
Bådtransfer Itilleq – Narsarsuaq.
Sejltur til Qooroq Isfjord. Afrejse Narsarsuaq

Tur 2 (3 nætter i Narsarsuaq)

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq.
Dag 2
Dagstur til Qassiarsuk (Brattahlid)
Dag 3
Dagstur til Igaliku
Dag 4
Sejltur til Qooroq Isfjord. Afrejse Narsarsuaq

Læs mere om

> Rejse og Ankomst
> Igaliku Bygdehotel
> Steder at spise
> Pakkeliste
> Destinationer i Sydgrønland
> Vandreture i Qassiarsuk området
> Vandreture i Igaliku området
> Vandreture i Narsarsuaq området