Loading...

Sydgrønland 4 dage – aktiv rejse

Sydgrønlands blå isbjerge og den smukke og charmerende bygd Igaliku er højdepunkterne på denne tur. Bygden Igaliku ligger i noget af det grønneste og mest frodige Grønland. Med overnatning i Igaliku, får du mulighed for at tage på den lette dagsvandring til Plateauet, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Qooroq Isfjord. Næste dag kan du opleve den samme fjord med båd, på en uforglemmelig sejltur mellem isfjelde.

Overnatning
Overnatning på hotel med eget eller delt bad/toilet.

Måltider
Morgenmad er inkluderet.
Aftensmad og frokost/madpakke kan bestilles på hotellet.

Sværhedsgrad
Der er ingen specielle krav til deltagerne på denne tur.

Pdf ikon

Detaljeret dagsprogram

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq og bådtransfer til Itilleq. Her vandrer du de 4 km af “Kongevejen” fra Itilleq til Igaliku. Vejen har fået navn efter Frederik d. 9.’s besøg i 1952. Igaliku er en af Grønlands smukkeste bygder. De spredte stenhuse ligger på en beskyttet, frodig slette, i bunden af en meget blå fjord. Rundt omkring rager barske og golde fjelde op.
Overnatning i Igaliku for 2 nætter.

Dag 2
Igaliku var Nordboernes bispesæde (Gardar) i en periode på ca 300 år (ca 1100-1400), og ruinerne fra denne tid er imponerende. I 1782 slog nordmanden Anders Olsen sig ned sammen med sin grønlandske hustru Tuperna og forsøgte at etablere sig som kvægholder, og dette var begyndelsen til Igalikus nyere historie. I dag er Igaliku udgangspunkt for nogle af de flotteste og mest varierede vandreture i Sydgrønland. Turen langs elven op til sø 90 og videre op på plateauet er én af dem (17 km t/r). Herfra er der en fantastisk udsigt over Qooroq fjordens udmunding med alle de strandede isbjerge på morænen og den mægtige bræ i bunden af fjorden. Turen er også spændende for den geologi-interesserede, da der er gode muligheder for at finde både bjergkrystaller og den skinnende “månesten” (Labradorit). En anden populær tur er “Vandfaldsturen” (ca 15 km) som går op i fjeldet syd for Igaliku, og derfra følger en lang række vandfald ned mod Tunulliarfik fjorden. Denne tur kan for de friske også kombineres med en overkommelig top, Nuuluk (823 m) som ligger lige syd for Igaliku (ca 10 km).

Dag 3
Bådtransfer fra Itilleq til Qassiarsuk. Qassiarsuk er også kendt som Brattahlid, stedet hvor Erik den Røde slog sig ned i år 982. Ruinerne fra nordbotiden er alle velbevaret og museet (Brattahlid) kan besøges på egen hånd (entré er ikke inkluderet). I dag lever de ca 40 indbyggere i bygden hovedsalig af fåreavl, men der er også en skole, en kirke og en butik. Om eftermiddagen bådtransfer til Narsarsuaq og sejltur til Qooroq Isfjord. Dette er en uforglemmelig tur mellem isbjerge i alle tænkelige former og farver. Vi stopper med udsigt til den kælvende gletscher, slukker bådmotoren, og nyder stilheden og en drink med mere end 1000 år gammel indlandsis!
Overnatning i Narsarsuaq 1 nat.

Dag 4
Du kan tilbringe den sidste tid i Narsarsuaq med et besøg på museet og en kop kaffe på den hyggelige Blue Ice Café. Afrejse fra Narsarsuaq.

Kort over Sydgrønland
Book her

Priser

Med eget bad/toilet
Dobbeltværelse: DKK 4.260 pr person
Enkeltværelse: DKK 5.620 pr person

Med delt bad/toilet
Dobbeltværelse: DKK 3.520 pr person
Enkeltværelse: DKK 4.520 pr person

25% rabat for børn (2-11 år)

Hvad er inkluderet

  • Alle overnatninger inkl. morgenmad
  • Alle bådtransfers
  • Transport af bagage mellem overnatningsstederne
  • Bådtur til Qooroq Isfjord
Bemærk! Flybilletter er ikke inkluderet

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq. Bådtransfer Narsarsuaq – Itilleq. Vandring til Igaliku (4 km)
Dag 2
Igaliku
Dag 3
Bådtransfer Itilleq – Qassiarsuk – Narsarsuaq. Sejltur til Qooroq Isfjord.
Dag 4
Afrejse Narsarsuaq

Bemærk!
På grund af begrænset kapacitet på nogle af overnatningsstederne, kan rækkefølgen af dagsprogrammet være ændret.

Læs mere om

> Rejse og Ankomst
> Steder at spise
> Pakkeliste
> Igaliku Bygdehotel
> Destinationer i Sydgrønland
> Vandreture i Igaliku området