Loading...

Rundrejse 6 dage – Qaqortoq

Seks dage giver dig god mulighed for at opleve Sydgrønlands kontraster: det frodige, grønne landskab side om side med de dybblå fjorde fulde af isbjerge samt en moderne og driftig by ved siden af den fredfyldte og charmerende bygd Igaliku. Qaqortoq er en levende by med et rigt kulturliv og Sydgrønlands center for uddannelse. Du kan bl.a opleve projektet “Sten og Menneske”, hvor over 30 forskellige kunstnere har hugget deres værk ind i naturens egne klipper rundt omkring i byen.

Ankomst/afrejse i 2017
Torsdag til tirsdag
Lørdag til torsdag
Se flyoversigt

Bemærk! Denne tur er ikke længere mulig fra Island i sommeren 2017, da Air Iceland med kort varsel har aflyst alle torsdagsflyvninger!

Overnatning
Overnatning på hotel med eget eller delt bad/toilet.

Måltider
Morgenmad er inkluderet. Aftensmad og frokost/madpakke kan bestilles på hotellet.

Sværhedsgrad
Der er ingen specielle krav til deltagerne på denne tur. Der er mulighed for gode vandreture i Igaliku.

Pdf ikon

Detaljeret Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq. Information i lufthavnen og bådtransfer til Qaqortoq (sejlturen tager ca 2 timer).
Overnatning i Qaqortoq 2 nætter.

Dag 2
Qaqortoq er Sydgrønlands største by med ca 3300 indbyggere. Qaqortoq er uddannelsescenter for Sydgrønland med gymnasium, handelsskole og folkehøjskole. Derudover findes flere virksomheder f.eks Great Greenland med garveri og systue. Rundt omkring i byen møder man eksempler på projektet “Sten og menneske” – hvor forskellige billedkunstnere har gjort byen til en stor skulpturpark, med figurer hugget ind i klipperne. Midt på torvet kan man sidde og nyde Grønlands ældste springvand og samtidig holde øje med aktiviteten over på brættet, stedet hvor dagens fangst af fisk, sæl og hval bliver solgt. Fra Qaqortoq kan du også besøge den berømte nordboruin Hvalsø Kirke. Turen bør bestilles i forvejen, da der ikke er faste afgange på alle ugens dage.

Dag 3
Bådtransfer fra Qaqortoq til Itilleq. Her vandrer du de 4 km af “Kongevejen” fra Itilleq til Igaliku. Vejen har fået navn efter Frederik d. 9.’s besøg i 1952. Igaliku er en af Grønlands smukkeste bygder. De spredte stenhuse ligger på en beskyttet, frodig slette, i bunden af en meget blå fjord. Rundt omkring rager barske og golde fjelde op.
Overnatning i Igaliku 2 nætter.

Dag 4
Igaliku var Nordboernes bispesæde (Gardar) i en periode på ca 300 år (ca 1100-1400), og ruinerne fra denne tid er imponerende. I 1782 slog nordmanden Anders Olsen sig ned sammen med sin grønlandske hustru Tuperna og forsøgte at etablere sig som kvægholder, og dette var begyndelsen til Igalikus nyere historie. Der er et lille museum i kirken, som fortæller om denne historie. I dag er Igaliku udgangspunkt for nogle af de flotteste og mest varierede vandreture i Sydgrønland. Turen langs elven op til sø 90 og videre op på plateauet er én af dem (17 km t/r). Herfra er der en fantastisk udsigt over Qooroq fjordens udmunding med alle de strandede isbjerge på morænen og den mægtige bræ i bunden af fjorden. Turen er også spændende for den geologi-interesserede, da der er gode muligheder for at finde både bjergkrystaller og den skinnende “månesten” (Labradorit). En anden populær tur er “Vandfaldsturen” (ca 15 km) som går op i fjeldet syd for Igaliku, og derfra følger en lang række vandfald ned mod Tunulliarfik fjorden. Denne tur kan for de friske også kombineres med en overkommelig top, Nuuluk (823 m) som ligger lige syd for Igaliku (ca 10 km).

Dag 5
Bådtransfer fra Itilleq til Qassiarsuk. Qassiarsuk er også kendt som Brattahlid, stedet hvor Erik den Røde slog sig ned i år 982. Ruinerne fra nordbotiden er alle velbevaret og museet (Brattahlid) kan besøges på egen hånd (entré er ikke inkluderet). I dag lever de ca 40 indbyggere i bygden hovedsalig af fåreavl, men der er også en skole, en kirke og en butik. Sidst på eftermiddagen er der bådtransfer til Narsarsuaq.
Overnatning i Narsarsuaq 1 nat.

Dag 6
Check ud af værelset.
Sejlturen på Qooroq Isfjord er en uforglemmelig tur mellem isbjerge i alle tænkelige former og farver. Vi stopper med udsigt til den kælvende gletscher, slukker bådmotoren, og nyder stilheden og en drink med mere end 1000 år gammel indlandsis!
Du kan tilbringe den sidste tid i Narsarsuaq med et besøg på museet og en kop kaffe på den hyggelige Blue Ice Café.
Afrejse til København eller Reykjavik (check ind en time før).

Kort Sydgrønland
Book her

Priser

Med eget bad/toilet. Hytte med delt bad/toilet i Igaliku
Dobbeltværelse: DKK 6.555 pr person
Enkeltværelse: DKK 8.835 pr person

Med delt bad/toilet
Dobbeltværelse: DKK 5.290 pr person
Enkeltværelse: DKK 7.165 pr person

25% rabat for børn (2-11 år)

Hvad er inkluderet

  • Alle overnatninger inkl. morgenmad
  • Alle bådtransfers
  • Transport af bagage mellem overnatningsstederne
  • Sejltur til Qooroq Isfjord
Bemærk! Flybilletter er ikke inkluderet

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq. Bådtransfer til Qaqortoq (2 timer)
Dag 2
Qaqortoq
Dag 3
Bådtransfer Qaqortoq – Itilleq. Vandring til Igaliku (4 km)
Dag 4
Igaliku
Dag 5
Bådtransfer Itilleq – Qassiarsuk – Narsarsuaq
Dag 6
Sejltur til Qooroq Isfjord. Afrejse Narsarsuaq

Læs mere om

> Rejse og Ankomst
> Overnatningsstederne på turen
> Steder at spise
> Pakkeliste
> Destinationer i Sydgrønland
> Tilkøbsture fra Qaqortoq
> Vandreture i Igaliku området