Loading...

Rundrejse 6 dage – Narsaq

Seks dage giver dig god mulighed for at opleve Sydgrønlands kontraster: det frodige, grønne landskab side om side med de dybblå fjorde fulde af isbjerge samt en moderne og driftig by ved siden af den fredfyldte og charmerende bygd Igaliku. Narsaq er altid omgivet af is fra de nærliggende gletchere, og byen byder på fine både korte og længere vandreture i et smukt og geologisk spændende naturområde.

Ankomst/afrejse i 2017
Torsdag til tirsdag
Lørdag til torsdag
Se flyoversigt

Bemærk! Denne tur er ikke længere mulig fra Island i sommeren 2017, da Air Iceland med kort varsel har aflyst alle torsdagsflyvninger!

Overnatning
Overnatning på hotel med eget eller delt bad/toilet.

Måltider
Morgenmad er inkluderet.
Aftensmad og frokost/madpakke kan bestilles på hotellet.

Sværhedsgrad
Der er ingen specielle krav til deltagerne på denne tur. Der er mulighed for gode vandreture i Narsaq og Igaliku.

Pdf ikon

Detaljeret Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq. Information i lufthavnen og bådtransfer til Narsaq (sejlturen tager ca 1 time).
Overnatning i Narsaq 2 nætter.

Dag 2
Narsaq er en mellemstor by i Sydgrønland med ca 1500 indbyggere. Den ligger smukt placeret på en frodig slette, omgivet af Narsaq Sund der næsten altid er fyldt med isbjerge fra de omgivende gletschere. I baglandet knejser højere fjelde. Ét af disse er Kvanefjeldet, der er kendt for sin store koncentration af sjældne bjergarter og mineraler heriblandt den smukke, lyserøde smykkesten Tugtupit. De gamle kolonihuse ved jollehavnen danner rammen om museet i Narsaq, som bestemt er et besøg værd. Fra Narsaq er det muligt at tilkøbe forskellige udflugter, f.eks en sejltur til indlandsisen (Tvillingebræen). Det er en god idé at bestille turene på forhånd, da de fleste kræver minimum 4 deltagere for at blive gennemført.

Der er også fine vandreture omkring Narsaq. Hvis du vil besøge Kvanefjeldet, anbefaler vi at du tager en taxi til fåreholderstedet, der ligger 7 km ind af grusvejen mod Kvanefjeldet. Dermed sparer du lidt kræfter på en tur, der ellers er 20-25 km t/r, og du får mere tid til at kigge efter sten! Dyrnæs og Narsaq Point er to kortere vandreture (7 – 8 km), og endelig er der en rigtig flot udsigt fra toppen af Tasiigaaq (den mindste af de to toppe der udgør Narsaqs vartegn). Forhør dig nærmere om vandreturene på turistkontoret.

Dag 3
Bådtransfer fra Narsaq til Itilleq. Her vandrer du de 4 km af “Kongevejen” fra Itilleq til Igaliku. Vejen har fået navn efter Frederik d. 9.’s besøg i 1952. Igaliku er en af Grønlands smukkeste bygder. De spredte stenhuse ligger på en beskyttet, frodig slette, i bunden af en meget blå fjord. Rundt omkring rager barske og golde fjelde op.
Overnatning i Igaliku 2 nætter.

Dag 4
Igaliku var Nordboernes bispesæde (Gardar) i en periode på ca 300 år (ca 1100-1400), og ruinerne fra denne tid er imponerende. I 1782 slog nordmanden Anders Olsen sig ned sammen med sin grønlandske hustru Tuperna og forsøgte at etablere sig som kvægholder, og dette var begyndelsen til Igalikus nyere historie. Der er et lille museum i kirken, som fortæller om denne historie. I dag er Igaliku udgangspunkt for nogle af de flotteste og mest varierede vandreture i Sydgrønland. Turen langs elven op til sø 90 og videre op på plateauet er én af dem (17 km t/r). Herfra er der en fantastisk udsigt over Qooroq fjordens udmunding med alle de strandede isbjerge på morænen og den mægtige bræ i bunden af fjorden. Turen er også spændende for den geologi-interesserede, da der er gode muligheder for at finde både bjergkrystaller og den skinnende “månesten” (Labradorit). En anden populær tur er “Vandfaldsturen” (ca 15 km) som går op i fjeldet syd for Igaliku, og derfra følger en lang række vandfald ned mod Tunulliarfik fjorden. Denne tur kan for de friske også kombineres med en overkommelig top, Nuuluk (823 m) som ligger lige syd for Igaliku (ca 10 km).

Dag 5
Bådtransfer fra Itilleq til Qassiarsuk. Qassiarsuk er også kendt som Brattahlid, stedet hvor Erik den Røde slog sig ned i år 982. Ruinerne fra nordbotiden er alle velbevaret og museet (Brattahlid) kan besøges på egen hånd (entré er ikke inkluderet). I dag lever de ca 40 indbyggere i bygden hovedsalig af fåreavl, men der er også en skole, en kirke og en butik. Sidst på eftermiddagen er der bådtransfer til Narsarsuaq.
Overnatning i Narsarsuaq 1 nat.

Dag 6
Check ud af værelset.
Sejlturen på Qooroq Isfjord er en uforglemmelig tur mellem isbjerge i alle tænkelige former og farver. Vi stopper med udsigt til den kælvende gletscher, slukker bådmotoren, og nyder stilheden og en drink med mere end 1000 år gammel indlandsis!
Du kan tilbringe den sidste tid i Narsarsuaq med et besøg på museet og en kop kaffe på den hyggelige Blue Ice Café.
Afrejse til København eller Reykjavik (check ind en time før).

Kort Sydgrønland
Book her

Priser

Med eget bad/toilet. Hytte med delt bad/toilet i Igaliku
Dobbeltværelse: DKK 5.875 pr person
Enkeltværelse: DKK 8.125 pr person

Med delt bad/toilet
Dobbeltværelse: DKK 4.850 pr person
Enkeltværelse: DKK 6.325 pr person

25% rabat for børn (2-11 år)

Hvad er inkluderet

  • Alle overnatninger inkl. morgenmad
  • Alle bådtransfers
  • Transport af bagage mellem overnatningsstederne
  • Sejltur til Qooroq Isfjord
Bemærk! Flybilletter er ikke inkluderet

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq. Bådtransfer til Narsaq (1 time)
Dag 2
Narsaq
Dag 3
Bådtransfer Narsaq – Itilleq. Vandring til Igaliku (4 km)
Dag 4
Igaliku
Dag 5
Bådtransfer Itilleq – Qassiarsuk – Narsarsuaq
Dag 6
Sejltur til Qooroq Isfjord. Afrejse Narsarsuaq

Læs mere om

> Rejse og Ankomst
> Overnatningsstederne på turen
> Steder at spise
> Pakkeliste
> Destinationer i Sydgrønland
> Tilkøbsture fra Narsaq
> Vandreture i Igaliku området