Loading...

Rundrejse 5 dage – Narsaq

Fem dage giver dig god mulighed for at opleve Sydgrønlands kontraster: det frodige, grønne landskab side om side med de dybblå fjorde fulde af isbjerge, samt en moderne og driftig by ved siden af den fredfyldte og charmerende bygd Igaliku. Narsaq er altid omgivet af is fra de nærliggende gletschere, og byen byder på fine både korte og længere vandreture i et smukt og geologisk spændende naturområde. Rejs i Vikingernes fodspor til det historiske Brattahlid og den smukke bygd Igaliku (Gardar), og slut af med en uforglemmelig sejltur mellem isbjergene i Qooroq isfjord.

Ankomst/afrejse i 2019
Tirsdag til lørdag fra Island
Se flyoversigt

Overnatning
Overnatning på hotel med eget eller delt bad/toilet.

Måltider
Morgenmad er inkluderet.
Aftensmad og frokost/madpakke kan bestilles på hotellet.

Sværhedsgrad
Der er ingen specielle krav til deltagerne på denne tur. Der er mulighed for gode vandreture i Narsaq og Igaliku.

Pdf ikon

Detaljeret Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq og bådtransfer til Qassiarsuk. Qassiarsuk er også kendt som Brattahlid, stedet hvor Erik den Røde slog sig ned i år 982. Ruinerne fra nordbotiden er alle velbevaret og museet (Brattahlid) kan besøges på egen hånd (entré er ikke inkluderet). I dag lever de ca 40 indbyggere i bygden hovedsalig af fåreavl, men der er også en skole, en kirke og en butik. Sidst på eftermiddagen er der bådtransfer til Narsaq (sejlturen tager ca 1 time).
Overnatning i Narsaq 2 nætter.

Dag 2
Narsaq er en mellemstor by i Sydgrønland med ca 1500 indbyggere. Den ligger smukt placeret på en frodig slette, omgivet af Narsaq Sund der næsten altid er fyldt med isbjerge fra de omgivende gletschere. I baglandet knejser højere fjelde. Ét af disse er Kvanefjeldet, der er kendt for sin store koncentration af sjældne bjergarter og mineraler heriblandt den smukke, lyserøde smykkesten Tugtupit. De gamle kolonihuse ved jollehavnen danner rammen om museet i Narsaq, som bestemt er et besøg værd. Fra Narsaq er det muligt at tilkøbe forskellige udflugter, f.eks en sejltur til indlandsisen (Tvillingebræen) eller en Is-safari. Det er en god idé at bestille turene på forhånd, da de fleste kræver minimum 4 deltagere for at blive gennemført.

Der er også fine vandreture omkring Narsaq. Hvis du vil besøge Kvanefjeldet, anbefaler vi at du tager en taxi til fåreholderstedet, der ligger 7 km ind af grusvejen mod Kvanefjeldet. Dermed sparer du lidt kræfter på en tur, der ellers er 20-25 km t/r, og du får mere tid til at kigge efter sten! Dyrnæs og Narsaq Point er to kortere vandreture (7 – 8 km), og endelig er der en rigtig flot udsigt fra toppen af Tasiigaaq (den mindste af de to toppe der udgør Narsaqs vartegn). Forhør dig nærmere om vandreturene på turistkontoret.

Dag 3
Bådtransfer fra Narsaq til Itilleq. Her vandrer du de 4 km af “Kongevejen” fra Itilleq til Igaliku. Vejen har fået navn efter Frederik d. 9.’s besøg i 1952. Igaliku er en af Grønlands smukkeste bygder. De spredte stenhuse ligger på en beskyttet, frodig slette, i bunden af en meget blå fjord. Rundt omkring rager barske og golde fjelde op.
Overnatning i Igaliku 1 nat.

Dag 4
Bådtransfer fra Itilleq til Narsarsuaq. Derefter sejltur til Qooroq Isfjord. Dette er en uforglemmelig tur mellem isbjerge i alle tænkelige former og farver. Vi stopper med udsigt til den kælvende gletscher, slukker bådmotoren, og nyder stilheden og en drink med mere end 1000 år gammel indlandsis!
Overnatning i Narsarsuaq 1 nat.

Dag 5
Check ud af værelset. Du kan tilbringe den sidste tid i Narsarsuaq med et besøg på museet og en kop kaffe på den hyggelige Blue Ice Café. Afrejse fra Narsarsuaq.

Kort Sydgrønland
Book her

Priser

Med eget bad/toilet
Dobbeltværelse: DKK 5.510 pr person
Enkeltværelse: DKK 7.470 pr person

Med delt bad/toilet
Dobbeltværelse: DKK 4.470 pr person
Enkeltværelse: DKK 5.720 pr person

25% rabat for børn (2-11 år)

Hvad er inkluderet

  • Alle overnatninger inkl. morgenmad
  • Alle bådtransfers
  • Transport af bagage mellem overnatningsstederne
  • Sejltur til Qooroq Isfjord
Bemærk! Flybilletter er ikke inkluderet

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq. Bådtransfer Narsarsuaq – Qassiarsuk – Narsaq
Dag 2
Narsaq
Dag 3
Bådtransfer Narsaq – Itilleq (Igaliku)
Dag 4
Bådtransfer Itilleq – Narsarsuaq. Sejltur til Qooroq Isfjord
Dag 5
Afrejse Narsarsuaq

Bemærk! På grund af begrænset kapacitet på nogle af overnatningsstederne, kan rækkefølgen på dagsprogrammet være ændret.

Læs mere om

> Rejse og Ankomst
> Steder at spise
> Pakkeliste
> Destinationer i Sydgrønland
> Tilkøbsture fra Narsaq