Loading...

Rundrejse 10 dage – Nanortalik

På denne pakketur oplever du i sandhed Sydgrønlands mangfoldighed. 2 hele dage i Nanortalik – Grønlands sydligste by – viser dig enestående natur i form af de berømte, sylespidse fjelde og granitvægge i Tasermiutfjorden, side om side med livet i en traditionsrig by tæt på Kap Farvel. Dertil besøger du den farverige og mere moderne by Qaqortoq, samt fåreholderbygderne Qassiarsuk og Igaliku, der nu er med på UNESCO’s verdensarvsliste som bevaringsværdig kulturarv.

Overnatning
Overnatning på hotel med eget eller delt bad/toilet.

Måltider
Morgenmad er inkluderet.
Aftensmad og frokost/madpakke kan bestilles på hotellet.

Sværhedsgrad
Der er ingen specielle krav til deltagerne på denne tur.

Pdf ikon

Detaljeret Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq. Bådtransfer til Itilleq. Her vandrer du de 4 km af “Kongevejen” fra Itilleq til Igaliku. Vejen har fået navn efter Frederik d. 9.’s besøg i 1952. Igaliku er en af Grønlands smukkeste bygder. De spredte stenhuse ligger på en beskyttet, frodig slette, i bunden af en meget blå fjord. Rundt omkring rager barske og golde fjelde op.
Overnatning i Igaliku 2 nætter.

Dag 2
Igaliku var Nordboernes bispesæde (Gardar) i en periode på ca 300 år (ca 1100-1400), og ruinerne fra denne tid er imponerende. I 1782 slog nordmanden Anders Olsen sig ned sammen med sin grønlandske hustru Tuperna og forsøgte at etablere sig som kvægholder, og dette var begyndelsen til Igalikus nyere historie.

I dag er Igaliku udgangspunkt for nogle af de flotteste og mest varierede vandreture i Sydgrønland. Turen langs elven op til sø 90 og videre op på plateauet er én af dem (17 km t/r). Herfra er der en fantastisk udsigt over Qooroq fjordens udmunding med alle de strandede isbjerge på morænen og den mægtige bræ i bunden af fjorden. Turen er også spændende for den geologi-interesserede, da der er gode muligheder for at finde både bjergkrystaller og den skinnende “månesten” (Labradorit). En anden populær tur er “Vandfaldsturen” (ca 15 km) som går op i fjeldet syd for Igaliku, og derfra følger en lang række vandfald ned mod Tunulliarfik fjorden. Denne tur kan for de friske også kombineres med en overkommelig top, Nuuluk (823 m) som ligger lige syd for Igaliku (ca 10 km).

Dag 3
Bådtransfer fra Itilleq til Qaqortoq. Sejlturen tager ca 1½ time.
Overnatning i Qaqortoq 2 nætter.

Dag 4
Qaqortoq er Sydgrønlands største by med ca 3300 indbyggere. Qaqortoq er uddannelsescenter for Sydgrønland med gymnasium, handelsskole og folkehøjskole. Derudover findes flere virksomheder f.eks Great Greenland med garveri og systue. Rundt omkring i byen møder man eksempler på projektet “Sten og menneske” – hvor forskellige billedkunstnere har gjort byen til en stor skulpturpark, med figurer hugget ind i klipperne. Midt på torvet kan man sidde og nyde Grønlands ældste springvand og samtidig holde øje med aktiviteten over på brættet, stedet hvor dagens fangst af fisk, sæl og hval bliver solgt. Fra Qaqortoq kan du også på en tur besøge den berømte nordboruin Hvalsø Kirke. Turen bør bestilles i forvejen, da der ikke er faste afgange på alle ugens dage.

Dag 5
Bådtransfer fra Qaqortoq til Nanortalik. Sejlturen tager ca 2 timer.
Overnatning i Nanortalik 3 nætter.

Dag 6 og 7
Nanortalik (som betyder ”stedet med isbjørne”) er Grønlands sydligste by og fik sit navn, fordi enkelte isbjørne hvert forår kommer drivende forbi med storisen fra Østgrønland. I gamle dage flyttede sælfangerne ud på de yderste øer om foråret for at jage klapmydser (sæler), når disse trak forbi sammen med storisen, og Nanortalik er nok den by i Sydgrønland, hvor flest stadig holder fast i de gamle traditioner, og fangerkulturen er en del af mange familiers hverdag. Nanortalik råder over et af Grønlands flotteste museer, med udstillinger med bl.a. de gamle nordbodragtfund fra Herjolfsnæs, kajakker og konebåde, en Inuitboplads med tørvehytter og telte og meget mere. Der er også mulighed for korte vandreture omkring byen.

Fra Nanortalik kan du besøge den storslåede Tasermiut fjord på en sejltur. Området er verdensberømt blandt klatrere og bjergbestigere, men du behøver ikke at have så store ambitioner! Det er en fantastisk oplevelse bare at sejle på fjorden, eller at besøge en af bygderne Tasiusaq, Narsarmijit (Frederiksdal) eller Aappilattoq, hvor tiden næsten står stille. Vi anbefaler at du arrangerer sådanne ture på forhånd.

Dag 8
Helikopter transfer (med rutehelikopteren) fra Nanortalik til Narsarsuaq (ca 35 min.).
Overnatning i Narsarsuaq 2 nætter.

Dag 9
Dagstur til Qassiarsuk. Bygden Qassiarsuk ligger ca 15 minutters sejlads over fjorden fra Narsarsuaq. Fåreavlere lever i dag i nøjagtig det samme område, som Erik den Røde og hans folk slog sig ned på for over 1000 år siden. Gå en tur gennem bygden og oplev stemningen i et lille Sydgrønlandsk samfund, samtidig med at du ser hvordan historien om nordboerne og nutidens moderne fåreavl går op i en højere enhed. Du kan også besøge friluftmuseet Brattahlid – en replika af Tjodhildes kirke og Erik den Rødes langhus (entré er ikke inkluderet). Fra Qassiarsuk kan du vandre af grusvejen over mod den isfyldte Sermilik fjord. På halvvejen er der den flotteste udsigt over begge fjorde og et vildt landskab spækket med små søer. Går man hele vejen ned til fåreholderstedet Tasiusaq, er det 16 km tur/retur.

Dag 10
Sejlturen på Qooroq Isfjord er en uforglemmelig tur mellem isbjerge i alle tænkelige former og farver. Vi stopper med udsigt til den kælvende gletscher, slukker bådmotoren, og nyder stilheden og en drink med mere end 1000 år gammel indlandsis! Du kan tilbringe den sidste tid i Narsarsuaq med et besøg på museet og en kop kaffe på den hyggelige Blue Ice Café.
Afrejse fra Narsarsuaq.

Kort Sydgrønland
Book her

Priser

Med eget bad/toilet
Dobbeltværelse: DKK 13.165 pr person
Enkeltværelse: DKK 17.510 pr person

Med delt bad/toilet
Dobbeltværelse: DKK 10.685 pr person
Enkeltværelse: DKK 13.545 pr person

25% rabat for børn (2-11 år)

Hvad er inkluderet

  • Alle overnatninger inkl. morgenmad
  • Alle bådtransfers
  • Transport af bagage mellem overnatningsstederne
  • Helikopter Nanortalik – Narsarsuaq*
  • Sejltur til Qooroq Isfjord
* Rutehelikopter som I tilfælde af dårligt vejr kan blive om booket til båd.

Bemærk! Flybilletter til/fra Grønland er ikke inkluderet

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq. Bådtransfer til Itilleq. Vandring til Igaliku (4 km)
Dag 2
Igaliku
Dag 3
Bådtransfer Itilleq – Qaqortoq
Dag 4
Qaqortoq
Day 5
Bådtransfer Qaqortoq – Nanortalik
Dag 6 og 7
Nanortalik
Dag 8
Helikopter Nanortalik – Narsarsuaq
Dag 9
Narsarsuaq. Dagstur til Qassiarsuk (Brattahlid)
Dag 10
Sejltur til Qooroq Isfjord. Afrejse Narsarsuaq

Bemærk! På grund af begrænset kapacitet på nogle af overnatningsstederne, kan rækkefølgen på dagsprogrammet være ændret.

Læs mere om

> Rejse og Ankomst
> Overnatningsstederne på turen
> Steder at spise
> Pakkeliste
> Destinationer i Sydgrønland
> Vandreture i Qassiarsuk området
> Vandreture i Igaliku området