Loading...

Let vandring 8 dage, Upgrade

Denne tur indeholder alle højdepunkterne for en vandretur til Sydgrønland. Derudover for du et indblik i dagliglivet i Sydgrønland på små isolerede fåreholdersteder og i hyggelige bygder. På en uge overnatter og besøger du fåreholdersteder og to forskellige bygder. Herfra er der nogle af de fineste vandreture, hele tiden med udsigt til bræer og isfyldte fjorde.

Overnatning
Overnatning er på vandrehjem i 2- og 4 sengs værelser med delt bad/toilet. Du må medbringe egen sovepose. (Leje af sovepose med lagenpose DKK 200/uge).Turen inkluderer 2 nætter på Igaliku Bygdehotel med opredning, håndklæder og morgenmad.

Måltider
Der er ikke inkluderet måltider på vandrehjemmene. I Igaliku er der inkluderet morgenmad på bygdehotellet.
Der er køkkenfaciliteter på alle vandrehjem (undtaget Igaliku). Der er en lille fødevarebutik i Qassiarsuk, Igaliku og Narsarsuaq. Aftensmad på fåreholdstedet Sillisit bør bestilles i forvejen (ved ankomst til Narsarsuaq). I Igaliku kan du bestille aftensmad på Igaliku Bygdehotel og i Narsarsuaq er der restaurant og cafeteria på hotellet.

Sværhedsgrad
Vandringen mellem overnatningssteder er let og følger traktorveje. Den længste er ca 15 km, og din bagage bliver transporteret med bil eller båd.

Pdf ikon

Detaljeret Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq. Information på vores kontor på Blue Ice Café. Om eftermiddagen er det muligt at vandre en tur op på udsigtspunktet Signalhøjen (ca 1 time), hvorfra der er en flot udsigt over Narsarsuaq Gletscher.
Overnatning i Narsarsuaq 3 nætter.

Dag 2
Vandretur til Narsarsuaq Gletscher, der er en del af indlandsisen, og som ligger bare 8 km fra Narsarsuaq. Turen går gennem Blomsterdalen, inden stien fører 300 meter op til et plateau, hvorfra der er en imponerende udsigt over gletscheren. Herfra er der ½ times vandring ned til selve isen. Turen går samme vej tilbage.

Dag 3
Bådtransfer fra Narsarsuaq til Qassiarsuk. Qassiarsuk er også kendt som Brattahlid, stedet hvor Erik den Røde slog sig ned i år 982. Ruinerne fra nordbotiden er alle velbevaret og museet (Brattahlid) kan besøges på egen hånd (entré er ikke inkluderet). Fra Qassiarsuk kan du vandre af grusvejen over mod fåreholderstedet Tasiusaq ved den isfyldte Sermilik fjord. Turen går gennem et vildt landskab spækket med små, blå søer, og du må huske at kigge op engang imellem, for der er gode chancer for at se den imponerende havørn svæve over hovedet på dig! Fra Tasiusaq fortsætter du på sti til nabogården Nunataaq. Det er en betagende tur langs den inderste del af en næsten afskåret fjordarm, der ofte er fyldt med en masse små isskosser. Fra Nunataaq tager du grusvejen, der fører tilbage til Qassiarsuk. Turen er ca 20 km i alt.

Dag 4
Bådtransfer fra Narsarsuaq til Qassiarsuk og vandretur til fåreholderstedet Sillisit. Turen er på ca 15 km af grusvej og din bagage bliver transporteret med bil eller båd. Sillisit ligger smukt placeret lige over for udmundingen af Qooroq isfjord. Det er en frodig plet i en overvældende natur, og krydret med en grønlandsk families gæstfrihed får du en oplevelse, du aldrig glemmer!
Overnatning i Sillisit 2 nætter. Det er muligt at bestille aftensmad lokalt hos fåreholderfamilien. (Dette er ikke inkluderet i pakketuren, og bør bestilles ved ankomst i Narsarsuaq).

Dag 5
Der er flere vandremuligheder omkring Sillisit. Hvis vejret er godt, kan du bestige fjeldet Naajat (590 m), udsigtspunktet syd for Sillisit med antennen på toppen. Der er flot udsigt fra toppen og fårestier det meste af vejen op, selvom ruten ikke er markeret. Alternativt kan du tage grusvejen over halvøen til fåreholderstedet Kangerlua (8-9 km) der ligger smukt ned til den isfyldte Sermilik Fjord. Det er også en rigtig flot vandretur. Sillisit er også det perfekte sted at slappe af, og lade indtrykkene fra de foregående dage bundfælde sig, eller få en snak med familien om livet på gården.

Dag 6
Bådtransfer fra Sillisit til Itilleq. Her vandrer du de 4 km af “Kongevejen” fra Itilleq til Igaliku. Vejen har fået navn efter Frederik d. 9.’s besøg i 1952. Igaliku er en af Grønlands smukkeste bygder. De spredte stenhuse ligger på en beskyttet, frodig slette, i bunden af en meget blå fjord. Rundt omkring rager barske og golde fjelde op.
Overnatning i Igaliku 2 nætter.

Dag 7
Igaliku var Nordboernes bispesæde (Gardar) i en periode på ca 300 år (ca 1100-1400), og ruinerne fra denne tid er imponerende. I 1782 slog nordmanden Anders Olsen sig ned sammen med sin grønlandske hustru Tuperna og forsøgte at etablere sig som kvægholder, og dette var begyndelsen til Igalikus nyere historie.

I dag er Igaliku udgangspunkt for nogle af de flotteste og mest varierede vandreture i Sydgrønland. Turen langs elven op til sø 90 og videre op på plateauet er én af dem (17 km t/r). Herfra er der en fantastisk udsigt over Qooroq fjordens udmunding med alle de strandede isbjerge på morænen og den mægtige bræ i bunden af fjorden. Turen er også spændende for den geologi-interesserede, da der er gode muligheder for at finde både bjergkrystaller og den skinnende “månesten” (Labradorit). En anden populær tur er “Vandfaldsturen” (ca 15 km) som går op i fjeldet syd for Igaliku, og derfra følger en lang række vandfald ned mod Tunulliarfik fjorden. Denne tur kan for de friske også kombineres med en overkommelig top, Nuuluk (823 m) som ligger lige syd for Igaliku (ca 10 km).

Dag 8
Bådtransfer fra Itilleq til Narsarsuaq. Du kan tilbringe den sidste tid i Narsarsuaq med et besøg på museet og en kop kaffe på den hyggelige Blue Ice Café.
Afrejse fra Narsarsuaq.

Kort Sydgrønland
Book her

Priser

Med egen sovepose i 2- og 4 sengs rum
DKK 4.775 pr person*

Tillæg for “single traveler” DKK 700

25% rabat for børn (2-11 år)

(*)Upgrade inkluderet. 2 nætter på Igaliku Bygdehotel med opredning, håndklæder og morgenmad.

Hvad er inkluderet

  • Alle overnatninger ekskl. måltider
  • Alle bådtransfers
  • Transport af bagage mellem overnatningsstederne
Bemærk! Flybilletter er ikke inkluderet

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Narsarsuaq
Dag 2
Narsarsuaq. Mulig vandretur til Narsarsuaq Gletscher (16 km)
Dag 3
Dagstur til Qassiarsuk. Mulig vandretur til Tasiusaq/Nunataaq (rundtur på 20 km)
Dag 4
Bådtransfer Narsarsuaq – Qassiarsuk. Vandring til Sillisit (15 km)
Dag 5
Sillisit
Dag 6
Bådtransfer Sillisit – Itilleq. Vandring til Igaliku (4 km)
Dag 7
Igaliku. Mulig vandretur til Plateauet (17 km)
Dag 8
Bådtransfer Itilleq – Narsarsuaq. Afrejse Narsarsuaq

Bemærk! På grund af begrænset kapacitet på nogle af overnatningsstederne, kan rækkefølgen på dagsprogrammet være ændret.

Læs mere om

> Rejse og Ankomst
> Overnatningsstederne på turen
> Steder at spise
> Pakkeliste
> Destinationer i Sydgrønland
> Vandreture i Narsarsuaq området
> Vandreture i Qassiarsuk området
> Vandreture i Igaliku området